04 mars 2022

Det Intelligenta Röret

UTMANINGEN

Sandvik har i flera år levererat högspecialiserade rör som används inom processindustrin. Deras kunder är i behov av användningsdata, men inga externa sensorer kan överleva i dessa extrema miljöer.

LÖSNINGEN

Sandvik har utvecklat och patenterat en specialiserad teknik för att placera sensorer för temperatur, böjning och vibrationer inom rörväggarna. Dessa integrerade sensorer kopplas sedan till en IoT-gateway som bearbetar data. Därefter skickas data till en plattform för hantering och lagring.

DEN GODA EFFEKTEN

Kunderna kan nu få inblick i delar av processen som tidigare var okänd. Denna innovation gör det möjligt att finjustera processer, öka effektiviteten, sänka utsläppen och spara pengar och tid på effektiv förvaltning.

Axians skapar värde mitt i den digitala transformationen och erbjuder ett omfattande utbud av IT-lösningar och tjänster inom datacenter och molntjänster, cybersäkerhet, telekommunikations infrastruktur, företagsnätverk, digitala arbetsytor till IoT. Det globala varumärket Axians lanserades av VINCI Energies 2015.