01 mars 2022

Smart Road Gotland

UTMANINGEN

Behovet av rena transportlösningar är stort. Offentliga bussar och lastbilar går, tillsammans med bilar, över till att bli elektriska. Men att laddar dem kan dock vara knepigt och kostsamt. Energialternativ som batterier, bränsleceller och fysiska laddstationer är miljövänliga, men ändå begränsade i olika avseenden. Installationen av nämnda strömförsörjnings-alternativ är dyr och komplicerad.

LÖSNINGEN

Smart Road-projektet är en spännande och kostnadseffektiv innovation som trådlöst laddar smarta bussar och lastbilar med el – medan du kör. Den första demon byggdes på Gotland av Electreon med partners. Eitech bidrog mycket med sin kvalitetssäkring och sin el-tekniska expertis. Detta för att säkerställa att elsystemet placerat under asfalten uppfyllde funktionskraven.

EFFEKTEN

Denna uppfinning möjliggör ett verkligt revolutionerande sätt att minska koldioxidutsläppen för fordon i kollektivtrafik samt lastbilar. Andra förmåner inkluderar; minimala laddningstider, sänkta kostnader och underhåll samt ökade drifttimmar. Med specialistkompetens inom elinstallation och teknik skapar Eitech värde för professionella kunder och levererar allt från kompletta projekt och helhetslösningar till löpande tjänster. Eitech gick med i VINCI Energies 2018.